Във връзка с извънредно силния ураганен вятър и валежи, рязко

...
Във връзка с извънредно силния ураганен вятър и валежи, рязко
Коментари Харесай

Кметът: Свиквам кризисен щаб!

Във връзка с изключително мощния ураганен вятър и превалявания, внезапно влошилите се метеорологични условия на територията на Община Варна и заплахата за здравето и живота на жителите, разгласявам бедствено състояние в общината. Това съобщи малко след 2 часа през нощта в неделя кметът Благомир Коцев.

Ето и целия текст на обръщението му:

" Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и мощният дъжд, тук-там и сняг, затрудняват мощно дейностите на спешните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет региона на общината. Тонове паднали клони и дървета блокират основни пътни артерии, разрушават инфраструктура и нанасят вреди. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е допустимо свободното напредване. Блокирани са транспортни средства и хора на територията на общината.

Налице са условия, които заплашват живота и здравето на жителите. Общината още един път приканва хората да останат по домовете си.

Свиквам спешен щаб, който да оцени вредите и да предприеме незабавни ограничения за връщане на града към естествен темп. До събирането на щаба всички налични запаси, звена, органи и профилирана техника са на терен, с цел да окажат подпомагане на потърпевшите и за премахване на последствията от бедствието.

Вследствие на оценката ще вземем решение какъв брой дълго да продължи режимът на бедствено състояние и има ли нужда от включване на запас и техника от прилежащи общини.

Ще ви държа в течение за обстановката “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР