Във връзка с изтичането на преходния период след оттеглянето на

...
Във връзка с изтичането на преходния период след оттеглянето на
Коментари Харесай

МВнР: От 1 януари българите ще могат да пребивават във Великобритания до 6 месеца

Във връзка с приключването на преходния интервал след отдръпването на Англия от Европейски Съюз Министерството на външните работи (МВнР) обясни изискванията за българските жители по отношение на техните пътувания, работа, образование на Острова.

Пътувания

От 1 януари 2021 година българските жители, които нямат статут на уседналост или краткотраен статут за уседналост, ще могат да влизат и обитават без виза във Англия краткосрочно за престой до 6 месеца. В рамките това време жителите ще могат да влизат в страната неведнъж за туризъм, присъединяване в срещи и конференции, къси курсове, само че не и да живеят непрекъснато, да работят или да имат достъп до публични фондове.

От 1 октомври 2021 година, според новите правила за влизане във Англия, оповестени на уеб страницата на английското Министерството на външните работи, жителите на Европейски Съюз, ЕИП и Швейцария (които нямат статут на уседналост или краткотраен статут за уседналост) ще би трябвало да разполагат с интернационален паспорт.

Българските жители, получили статут на уседналост или краткотраен статут за уседналост, ще имат право да влизат на територията на Англия единствено с персонална карта, минимум до 31 декември 2025 година Националните персонални карти ще могат се употребяват за влизане във Англия и по-късно, в случай че дават отговор на стандартите за сигурност, избрани от Международната организация за гражданска авиация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР