Във връзка с изпълнението на проект „Интегриран модел за управление

...
Във връзка с изпълнението на проект „Интегриран модел за управление
Коментари Харесай

Автоматизират управлението на светофарите в Бургас

Във връзка с осъществяването на план „Интегриран модел за ръководство на градската подвижност – Етап 1“, с който ще бъде въведена умна система за ръководство на светофарите, следва замяна на контролерите на следните кръстовища в Бургас:

* На 06.08.2022 година, събота, от 09.00 до 15.00 ч. – бул. „ Сан Стефано “ и ул. „ Хр. Ботев “;

* На 07.08.2022 година, неделя, от 09.00 до 16.00 ч. – бул. „ Сан Стефано “ и бул. „ Ст. Стамболов “;

* На 08.08.2022 година, понеделник, от 09.00 до 15.00 ч. – бул. „ Сан Стефано “ и ул. „ Александровска “;

* На 14.08.2022 година, неделя, от 09.00 до 16.00 ч. – бул. „ Ст. Стамболов “ и ул. „ Струга “.

В посочените интервали ще бъде изключено зареждането на светофарните уредби, като това ще затрудни прекосяването през кръстовищата на участниците в пътното придвижване. Затова бъдете деликатни и търпеливи! Община Бургас е избрала дни и часови диапазони, в които трафикът не е оптимално претрупан. Тя разчита и на постоянно способеното подпомагане на Полицията, като е планувана интервенция на регулировчици, където се постанова.

* За плана

Община Бургас ползва интелигентни модели за решение на провокациите, свързани с усъвършенстване на маршрутната мрежа на публичния превоз. Сред тях са замяна на автобусния парк с електрически рейсове, възстановяване на контрола и ръководството на автомобилния трафик в града, а крайната цел е усъвършенстване и пренасочване на транспортните потоци.

В развой на създаване е интегрирана система за ръководство на трафика, в това число автоматизирано ръководство на кръстовища, трафик детекция и видеонаблюдение на основни места. Във връзка с въвеждане на централизирано ръководство на трафика в гр. Бургас, до края на 2022 година се планува намеса на общо 22 светофарно контролирани кръстовища, както и създаване на 15 стратегически местоположения за събиране на трафик информация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР