Във връзка с изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците

...
Във връзка с изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците
Коментари Харесай

Община Мездра напомня на търговците, че са длъжни да събират разделно отпадъците от хартия и картон

Във връзка с осъществяване на Наредбата за ръководство на отпадъците на територията на община Мездра (приета с Решение №43 от 30.01.2020 година на Общински съвет - Мездра), Община Мездра припомня на лицата, които правят комерсиална активност в търговски обекти, индустриални и икономически здания, здравни и обществени здания, заведения за хранене и развлечения, комунални обекти и обекти за други услуги, хотели, къщи за посетители, че според условията на член 24, ал.1 от горепосочената Наредба са длъжни да събират разделно отпадъците от хартия и картон и да ги предават на лица, притежаващи позволение, сложно позволение или регистрационен документ по реда на Закона за ръководство на отпадъците (ЗУО). 
За задачата е належащо да предприемете нужните дейности за разделно събиране на генерираните от съответния обект боклуци от опаковки, обозначени с маркировка за разделно събиране и за предаването им на Общинско дружество „ Чистота “, което има регистрационен документ по ЗУО. 
Ваш ангажимент е да предадете отпадъците във тип, комфортен за товарене и превозване, като същите бъдат: 
• нагънати и завързани с връзка кашони и хартия; 
• плътно събрани, оставени и съхранявани на изсъхнало и налично място; 
• да не съдържат замърсявания с био и нерициклируеми боклуци. 
Заявки за транспортиране на хартиени и картонени боклуци се одобряват на тел. 0894 308 075, Десислава Георгиева - шеф бранш „ Комунална активност “ в ОбП „ Чистота “. 
Глобата за физически лица, които не съблюдават наредбите за разделно събиране на отпадъците от хартия и картон, е от 100 до 500 лева, а за еднолични търговци и юридически лица - от 500 до 1000 лева При наново нарушаване санкцията се постанова в двоен размер. 
Община Мездра разчита на Вашето правилно отношение и ангажираност дружно да се оправим с проблемите, свързани с поддържане на чистотата към контейнерите за битови боклуци!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР