Във връзка с изнесена в медиите информация, свързана със спешна

...
Във връзка с изнесена в медиите информация, свързана със спешна
Коментари Харесай

ИАМН проверява болници заради родилка с тежки усложнения след секцио

Във връзка с изнесена в медиите информация, обвързвана със незабавна интервенция на родилка с тежки затруднения след секцио, ИА „ Медицински контрол “ се самосезира и стартира изключителна инспекция в МБАЛ „ Благоевград “, гр. Благоевград и в СБАЛАГ „ Майчин дом “, гр. София. Това оповестяват от ИАМН.

От там прецизират, че инспекцията ще се извърши в интервала 26 октомври – 3 ноември, като за резултатите от нея ще бъде формиран констативен протокол в период до 10 дни от привършване на инспекцията.

Става въпрос за случай, при който млада родилка е превозена от Благоевград по неотложност до София с възпаления в корема, белия дроб и хронична бъбречна непълнота.

Оперирана е 45 минути след постъпването ѝ в „ Майчин дом “. Наложила се е и незабавна интервенция на коремен хирург от „ Александровска “ болница.

Симона става майка за повторно на 6 октомври. Ражда със секцио по медицински аргументи. Изписват я от благоевградската болница на 10 октомври с болки в корема и висока температура.

„ Казаха, че болката е в резултат на самата интервенция, а температурата е от гърдите от самата кърма “, описа пред Българска национална телевизия Симона Шопова.

Младата майка се връща в Сандански, болките стават по-силни. Ден след изписването е изпратена незабавно с кола за спешна помощ в благоевградската болница поради излив в корема.

„ Казаха, че имам вода и че тя може да се изхвърли единствено с антибиотици. Че няма потребност от никаква хирургична интервенция “, показа Симона.

Състоянието ѝ продължава да се утежнява. На 13 октомври е превозена незабавно в столичната болница „ Майчин дом “. Оказва се, че е с тежко инфектиране на съвсем всички органи и системи.

„ Не можем да кажем от кое място е входната врата. Най-вероятно е ранената повърхнина при секциото. 2 литра гной в корема, матката е септично изменена. Двата яйчника също. Това наложи премахване на матката и на двата яйчника “, съобщи пред малкия екран доктор Димитър Божилов от СБАЛАГ „ Майчин дом “.

Освен инфектиране на органите, Симона има перитонит. В битката за живота ѝ се включва и хирург от „ Александровска “ болница.

„ Ако тази интервенция не беше направена този ден, тази жена в границите на ден-два щеше да загине. Тя имаше страховит излив в белите дробове. Не е обикновено да има течност в корема. Това подсказва, че нещо се случва “, добави доцент Свилен Маслянков, завеждащ поделение в УМБАЛ „ Александровска “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР