Във връзка с изискванията на чл. 19 от Наредбата за

...
Във връзка с изискванията на чл. 19 от Наредбата за
Коментари Харесай

Община Мездра с важнo съобщение за собствениците на недвижими имоти

Във връзка с условията на член 19 от Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Мездра, от локалната администрация припомнят на притежателите на недвижими парцели, ползватели, концесионери и лица, на които парцелът е възложен за ръководство,
че в период до 31 декември 2021 година са длъжни да подадат декларация в Община Мездра за установяване на годишния размер за 2022 година на такса битови боклуци в частите за услугите „ сметосъбиране и сметоизвозване” и за „ неутрализиране на битови боклуци в депа или други съоръжения” съгласно количеството, според от броя и типа на съдовете за изхвърляне на битови боклуци.
За добитите през годината парцели декларацията се подава в двумесечен период от датата на придобиването им.
В декларацията се показва типа и броя на съдовете за изхвърляне на битови боклуци, които ще се употребяват през годината, съгласно оповестената периодичност за транспортиране на битовите боклуци.
Когато данъчно задължено лице не е подало декларация в период, заявило е по-малко от нужния брой от съответния тип съдове за битови боклуци или не изхвърля битовите боклуци в избраните за задачата съдове, то заплаща годишната такса върху данъчната оценка по член 20 и член 21 от Закона за локалните налози и такси. От размера на дължимата годишна такса се приспада платената част, като върху разликата се дължат лихви, според периодите за заплащане.
Допълнителна информация може да получите в стая 306 и в стая 309 на Община Мездра (Мездра, ул. „ Христо Ботев “ №27) или на тел. 0882 051 814 и 0886 500 115.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР