Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат

...
Във връзка с изискването на САЩ всички пътници, които влизат
Коментари Харесай

Посолството ни в САЩ каза кои са новите изисквания за PCR - тестове при пътуване дотам

Във връзка с условието на Съединени американски щати всички пасажери, които влизат в страната със аероплан, да показват от 26 януари 2021 ч. негативен тест за ковид или документ, че пасажерът го е преболедувал и се е възстановил, бе конкретизирано, че самолетните компании ще одобряват резултата от всеки тип тест, утвърден от страната на тръгване.

По информация на посолството ни във Вашингтон в документа резултатът би трябвало да бъде отразен като “NEGATIVE”, “COVID-19 NOT DETECTED”, “SARS-CoV-2 RNA NOT DETECTED” или “SARS-CoV-2 ANTIGEN NOT DETECTED”.

Ако полетът до Съединени американски щати е пряк, пробата би трябвало да бъде изработен до 3 календарни дни преди заминаването. Ако полетът е с едно или повече прекачвания (нито едно от които не е с престой, по дълъг от 24 часа) и резервацията е единна, пробата би трябвало да бъде изработен до 3 календарни дни преди първия полет.

Възстановяването след прекаран COVID-19 ще се потвърждава с едновременното показване на два документа:

1. Положителен резултат от тест за инфекциозно заболяване, изработен до 90 дни преди пътуването, маркиран като “POSITIVE”, “COVID-19 DETECTED”, “SARS-CoV-2 RNA DETECTED” или “SARS-CoV-2 ANTIGEN DETECTED”;

2. Подписано мнение от доктор или здравно заведение, с техните имена, адрес и телефонен номер, потвърждаващо, че съответното лице е излекувано.

Резултатите от теста или документите за прекаран COVID-19 се показват на чиновниците на самолетната компания на книжен или електронен притежател. Идентификационните данни на пасажера в документа му за пътешестване би трябвало да съответстват с данните от теста.

От новото условие са освободени пасажерите до 2-годишна възраст, членовете на въздушните екипажи, чиновниците на правоохранителните органи или армията, при осъществяване на техните функционалности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР