Във връзка с издадената принудителна мярка за спирането на дейността

...
Във връзка с издадената принудителна мярка за спирането на дейността
Коментари Харесай

„Топлофикация Перник“ ще търси правата си по съдебен път

Във връзка с издадената насилствена мярка за прекъсването на активността на парогенератори 4 и 5 на „ Топлофикация – Перник”, изпълнителният шеф на централата се закани със съд на екоминистерството, отговорно за преустановяването на подаването на топлата вода към града. Засегнати от мярката са към 20 хиляди души.

Ето и формалната позиция на сдружението:

"Обръщаме се към Парламента на Република България, Министерство на околната среда и водите, Министерство на енергетиката, Комисия за енергийно и водно контролиране, Община Перник и всички поданици на град Перник.

Във връзка с наложената на „ Топлофикация Перник “ АД безсрочна насилствена административна мярка от страна на Министерство на околната среда и водите, Ви уведомяваме, че „ Топлофикация Перник “ АД в качеството си на производител на електрическа и топлинна сила не може да подсигурява:

- Завършване на утвърдената ремонтна стратегия на Дружеството в избраните периоди

- Сигурността на доставките на главното гориво за застраховане на идния отоплителен сезон за неустановен интервал от време

- Доставките на битова гореща вода и топлинна сила във всички институции и в домовете на жителите на гр. Перник

„ Топлофикация Перник “ АД не е единственото индустриално дружество, функциониращо на територията на град Перник. Считаме, че не е редно да се рискува сигурността на отоплението на град Перник за сметка на невъзможността на Министерство на околната среда и водите да решат зародилите в региона проблеми.

„ Топлофикация Перник “ АД ще потърси правата си по правосъден ред, в това число и против институциите, които са виновни за прекъсването на работата на оборудванията на Дружество! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР