Във връзка с инцидента от 8 октомври в София, при

...
Във връзка с инцидента от 8 октомври в София, при
Коментари Харесай

Прокуратурата: Противоречиви са версиите за смъртта на таксиметровия шофьор в София

Във връзка с случая от 8 октомври в София, при който умря таксиметров водач след сборичкване, от Софийската градска прокуратура оповестиха,  че са разпитани 17 очевидци  и се търсят записи от камери в региона. По случая има повдигнато обвиняване против участник в сбиването.
Прочетете още
Все още не е подготвена съдебномедицинската експертиза на умрелия ,

която следва да даде авансово умозаключение по отношение на повода за гибелта му.  Показанията на очевидците не са еднопосочни във връзка с размяната на удари  и във връзка с това кой от двамата - умрелият или обвиненият, първи нанася удар на другия, допълват от прокуратурата.

Обвиняемият е бил освидетелстван ,

при което са документирани пострадванията по тялото му. На него също е назначена съдебномедицинска експертиза.

Случаят докара и до митинги на близки и сътрудници на починалия .

Днес таксиметровият отрасъл организира среща с управлението на прокуратурата по тематиката.

От държавното обвиняване показват следните обстоятелства за това какво се е случило на 8 октомври вечерта .

Около 18:30 часа лек таксиметров автомобил, ръководен от умрелия Х. Й., се движи в посока противоположна на посоката за придвижване по ул. „ Рибен буквар “ в столичния ж. к. „ Разсадника-Коньовица “. По ул. „ Хъшове “, перпендикулярна на ул. „ Рибен буквар “, се движи автомобил, ръководен от приятелката на обвинения Й. И., в който на пасажерското място пътува обвиненият Й. И. 

Двата автомобила се засичат и стопират .

Починалият и обвиненият слизат от колите и сред тях поражда спор във връзка разпоредбите за придвижването по пътищата. Спречкването прераства във физическа експанзия, като показанията на очевидците не са еднопосочни във връзка с размяната на удари и във връзка с това кой от двамата първи нанася удар на другия. 

Физическата разпра е прекратена, като има показания, че това е станало ,

защото приятелката на обвинения е извикала полиция. Обвиняемият и умрелият водач на такси се върнали по колите си, само че по-късно сбиването е било обновено. Част от очевидците декларират, че са видели по какъв начин лидерът на таксито набира някого по телефона и по-късно идват трима мъже, които дружно с таксиметровия водач стартират да бият обвинения. 

Други очевидци, в противен случай, настояват, че обвиненият е нанесъл побой на таксиметровия водач .

Биещите се били разтървани от жители и след намесата на полиция. След прекратяване на багра 34-годишният Х. Й. паднал на земята. Пристигналият на място медицински екип установил гибелта му. 

Днес е направено предложение от наблюдаващия прокурор делото да бъде взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура

– София и от Върховна касационна прокуратура. Предстои да бъде взето решение по отношение на мярката за неотклонение на обвинения. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР