Във връзка с интензивните валежи кметът на София нареди постоянно

...
Във връзка с интензивните валежи кметът на София нареди постоянно
Коментари Харесай

Фандъкова нареди да се следят нивата на реките и язовирите

Във връзка с интензивните превалявания кметът на София подреди непрекъснато наблюдаване на равнищата на язовирите и реките, преминаващи през територията на столицата, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ следи в действително време посредством системата за ранно предизвестие Аква покачването на равнищата на реките. Системата разполага със датчици и камери сложени на 30 сериозни места. В момента 3 станции регистрират покачване приблизително сред 80 и 130 см.
 Пробити покриви, строшени стъкла и унищожена годишна продукция след страшна градушка в Белозем Пробити покриви, строшени стъкла и унищожена годишна продукция след страшна градушка в Белозем
Страшно е! Така поданици на пловдивското село Белозем разказват провалите от снощната опустошителна градушка с размера на яйце. В прод...

За момента реките са намират в коритата си и няма заплаха от разливи, сподели шефът на АПП Красимир Димитров. Извършва се следено изпускане с 40 л/лек на язовир Суходол 2 за осигураване на свободен размер. Към момента в останалите язовири има свободен размер и не се постанова изпускане на водни количества. Предвид продължаването на преваляванията наблюдението ще продължи.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР