Във връзка с информацията, че противникът е използвал забранени запалителни

...
Във връзка с информацията, че противникът е използвал забранени запалителни
Коментари Харесай

Украински прокурори разследват запалителни или фосфорни бомби над Азовстал

Във връзка с информацията, че съперникът е употребявал неразрешени запалителни снаряди против бранителите на Мариупол от " Азовстал ", е Генералната прокуратура на Украйна е образувала наказателно произвеждане за нарушение на законите и обичаите на войната (член 438 от Наказателния кодекс на Украйна).

Нападението е осъществено през вчерашния ден, 14 май и за него се схваща от открити източници - видеа, които бяха оповестени в обществените мрежи.

" Според открити източници нашествениците употребяват запалителни снаряди с термитни пластове, които са неразрешени от нормите на интернационалното филантропично право ", се споделя в отчета на генералната прокуратура на Украйна, като се отбелязва категорично, че температурата на горене на тези снаряди е към 3 хиляди градуса по Целзий и те са предопределени за поразяване на вражеските войски и съоръжение посредством основаване на всеобщи пожари.
 Изключително сложни договаряния тегнат над
Изключително сложни договаряния тегнат над " Азовстал "

Украйна договаря за евакуацията на 60 души тежко ранени и медици

След евакуацията на цивилните от катакомбите на " Азовстал " в Мариупол съветските войски възобновиха опитите си да завладяват завода, който украинските бойци пазят. Окупаторите нанасят ракетни и бомбени удари по територията на промишления комплекс, като употребяват артилерия и танкове. И през днешния ден Турция удостовери, че е подготвена да евакуари останалите в комплекса украинци, откакто за повторно се пробва да се включи в договарянията с Русия за Мариупол.

На 11 май вицепремиерът Ирина Верешчук съобщи, че на територията на " Азовстал " може да се намират още към 1000 бойци, като половината от тях са тежко ранени.

На 13 май Зеленски съобщи, че Украйна е предложила на Русия разнообразни механизми за извеждане на украинските изтребители от завода " Азовстал " и че финландският президент ще беседва с съветския президент Владимир Путин по този въпрос. Става дума за спасяването на живите и изнасянето на телата на мъртвите.

" Адът слезе на земята. В " Азовстал ", написа Петро Андрюшченко, консултант на кмета на Мариупол, през днешния ден в обществените мрежи. Той също счита, че Руската федерация употребява запалителни или фосфорни бомби по " Азовстал ". " Невероятно е по какъв начин нашите бранители устоят ", добави Андрюшченко.

Видеото и изказванията, че са употребявани запалителни снаряди 9М22С с термитни пластове, при които температурата на горене доближава 2-2,5 хиляди градуса по Целзий, се удостоверяват от съветски военни репортери, написа " Сега ". Те популяризират и фотоси на снарядите, с надписи отдадени на украинската победа на Евровизия.

" Азов ": Или мудна гибел от апетит, или ранна от бомби, в случай че свалим оръжията

Нашата страна не съумя да отбрани Мариупол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР