Във връзка с информация в медиите за постъпил сигнал към

...
Във връзка с информация в медиите за постъпил сигнал към
Коментари Харесай

Проектантът на интерконектора България-Гърция вижда спекулации за нарушения

Във връзка с информация в медиите за постъпил сигнал към Министерство на вътрешните работи за построяването на интерконектора Гърция-България и иницииране на инспекция , плановата компания " Ай Си Джи Би " АД разяснява е мнение до медиите, че ще окаже цялостно подпомагане на съответните страни органи по отношение на провеждането на инспекция и ще даде навреме всяка поискана информация и документи по реализирането на плана IGB.

Компанията изяснява, че активността по ръководство на плана се реализира в синхрон с българското и европейското законодателство и дава отговор на най-високите стандарти.
 Интерконекторът с Гърция няма да е подготвен доникъде на 2022 година
Интерконекторът с Гърция няма да е подготвен доникъде на 2022 година

От КЕВР са дали единодушие за удължение периода за въвеждане в употреба на газовата връзка

Проектът за създаване на междусистемна връзка с Гърция се финансира отчасти със средства от европейски структури и фондове, както и със заем от Европейската капиталова банка, което постанова спомагателен механизъм на надзор.

По думите им, " това подсигурява, че всички действия и процедури по реализацията на плана се извършват според всички законови наставления. IGB предстои на постоянни инспекции и одити от самостоятелни интернационалните институции, от което зависи усвояването на финансовите средства ".

" Законосъобразността на всички дейности на плановата компания и на главните реализатори е директно обвързана с напредъка по построяването на плана. Без позитивни резултати при непрекъснатия осъществявания надзор IGB въобще не би могъл да се реализира ", допълват те.
 Борисов се борил за 100% български АЕЦ и газови тръби, само че го спъвали национални предатели
Борисов се борил за 100% български АЕЦ и газови тръби, само че го спъвали национални предатели

Но се преборил за български тръби и доходи на идващите генерации с десетилетия

Според тях, " спекулации по тематиката за осъществени нарушавания целят само да уязвят репутацията на плана и да доведат до неговото блокиране малко преди той да бъде приключен и въведен в употреба ".

" С приближаване на момента на привършване на строителството зачестяват офанзивите против плана, макар напредналата фаза. Подобни опити за неговото пропадане няма да съумеят ".

Компанията може да предприеме дейности по правосъден път при отправяне на внушения или изказвания, несъответстващи на истината .
 Радев захапа Борисов: Защо мълчи за 3-те милиарда за
Радев захапа Борисов: Защо мълчи за 3-те милиарда за " Турски поток ", за какво забатачи интерконектора с Гърция

Трите милиарда в никакъв случай нямало да си ги върнем
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР