Във връзка с европредседателството България очаква да посрещне много туристи.

...
Във връзка с европредседателството България очаква да посрещне много туристи.
Коментари Харесай

Каква е София през погледа на чужденците?

Във връзка с европредседателството България чака да посрещне доста туристи. За да бъде по-лесен достъпът на туристите до другите обекти в България, Информационен туристически център дава безвъзмездни карти и материали за обектите и събитията от 5 години насам, измежду които е и културен календар, който се обновява на всеки 3 месеца.

София

Иво Маринов, шеф на общинско дружество „ Туризъм “ към Столична община: " Произвеждаме два вида карти, които са така наречен блок карти, едната карта е за забележителностите на централна градска част на София - на български и на британски език, а другата е за храмовете в централна градска част. Имаме една поредност от три дипляни, които са свързани с историята на София - антична, средновековна и съвременна, които също са в шест езикови версии “.
Освен това в България туристите могат да разчитат на разнообразни групи безвъзмездни екскурзоводи. Едните работят към този момент осма година, а другите стартират активността си през месец декември.
Станчо Станев - екскурзовод: " Напълно на доброволни начала взехме решение да посрещнем нашите посетители на София и да им покажем културата и историята на мястото “.
Прогнозите са през 2018 година страната ни да посрещне рекорден брой туристи. Една от аргументите е и Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Димитър Димитров - екскурзовод: " Аз персонално още на първата си обиколка за тази година оповестих пред групата, че през първото шестмесечие на 2018-а България ще бъде столица на Европа “.
Екскурзоводите потеглят с разнообразни групи, в тъкмо избран час и се събират пред Съдебната палата или пред " Св. Неделя ". Обиколката продължава към 2 часа. Повече информация за безплатните екскурзоводи можете да откриете в интернет, откъдето са се уведомили и туристите, с които ви срещаме.

Но дали туристите към този момент знаят, че България е поела председателството на Съвета на Европейски Съюз. Питаме и българите какво биха желали да покажат на гостите на европредседателството.

И като се изключи че можем да покажем доста архитектурни забележителности и природа, не трябва да забравяме, че ние българите можем да бъдем потребни и с духовността си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР