Във връзка с дискусия на Световния икономически форум в Давос

...
Във връзка с дискусия на Световния икономически форум в Давос
Коментари Харесай

Мистериозна болест Х заплашва света

Във връзка с полемика на Световния стопански конгрес в Давос на 17 януари на тематика " Подготовка за Болест Х ", многочислени изявления в обществените и обичайните медии сигнализират, че въпросната Болест " Х " е действителна и непосредствена опасност за обществото. 

Една от изявленията гласи:

" Световният стопански конгрес ни готви среща с " Болестта Х " и внушава, че става въпрос за съответно и идно в скоро време заболяване, от което фармацевтичните компании имат сериозен финансов интерес.

Подобни изказвания има и в Инстаграм. " Болестта " Х " е мистериозната болест, за която Световният стопански конгрес ще има среща ДНЕС! " - гласи един от постовете на британски език в Instagram, който единствено за 2 дни е получил над 2000 лайкове.

" Очевидно тя " може да има 20 пъти повече смъртни случаи от COVID-19 ". Не забравяйте... те постоянно ни споделят какво следва ".

В други изявления Болестта " Х " също се дефинира като съответно заболяване, а проруският канал в Телеграм ZaПраVда написа за " нова мистериозна пандемия ".

В реалност " болест Х " не съществува, което се подразбира и от наименованието ѝ - " Хикс ". Става дума за предполагаем патоген, към момента незнаен на науката, който вероятно би могъл да се появи и да провокира смъртоносна пандемия. За първи път се разисква преди експлоадирането на Covid пандемията през 2018 година от Световната здравна организация за да се начертае проект за деяние.

Идеята, че може да възникне смъртоносна пандемия не е нова даже тогава. " От 2015 година СЗО ползва всеобхватна световна тактика за научни проучвания и проект за подготвеност, прочут като План на СЗО за научноизследователска и развойна активност при епидемии, “ написа в уеб страницата на СЗО.

СЗО вкарва заболяването " Х " като част от лист с заболявания, като Зика, Ебола и ТОРС (SARS), които съставляват максимален риск за публичното здраве през 2018 година Този лист непрекъснато се актуализира, като идната актуализация на листата с рисковите болести следва да бъде направена през 2024 година

Твърдението, че в границите на Световния стопански конгрес в Давос разискват действително, а не хипотетично заболяване, наречено Болест " Х ", е НЕВЯРНО. Това е име, обещано на предполагаем патоген, което се употребява, с цел да се помогне за планирането на бъдещи здравни рецесии. Експерти в региона на международното опазване на здравето тази седмица приказваха в панел на WEF, наименуван " Подготовка за болест " Х ". Наименованието е измислено от Световната здравна организация през 2018 г. 

Форумът в Давос сподели предпочитание да се избавя нещо в нашия свят, само че не е ясно какво и още по-малко - от кого. Това споделя в изявление за БНР интернационалният анализатор Мирослав Попов.

Той изрича мнение, че появяването на една зараза не е нещо инцидентно, а е функционалност от цялостното развиване на едно общество и на неговата здравна система, включително и профилактиката:

" Вместо Давос да ни плаши с новата зараза, би трябвало да се създадат ясни разбори и планове, кои са факторите за тези възможни нови пандемии и по какъв начин да им се противодейства. Ние сме заинтригувани човечеството да оцелява. До тази по-важна част диалогът не стига ", показва специалистът. 

Според него тук не става дума единствено за плашене на общество, а се цели нещо конкретно- И прибавя, че " най-лесното е да забележим зад това ползите на огромните фармацевтични компании ":

" По-сериозната част от казуса е, че нашият свят би трябвало да надрасте визията, че можем да оцелеем поединично, което е философията на последните 40 години ", безапелационен е Попов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР