Във връзка с Деня на Конституция и професионален празник на

...
Във връзка с Деня на Конституция и професионален празник на
Коментари Харесай

Прокурорите от Апелативна прокуратура – Варна Стефка Якимова и Станислав Андонов се срещнаха с ученици по повод Деня на Конституцията

Във връзка с Деня на Конституция и професионален празник на юристите – 16 април, прокурор Стефка Якимова – представител на Апелативна прокуратура–Варна и прокурор Станислав Андонов – заместник-административен началник на структурата, организираха срещи с възпитаници от девети и десети клас в СУ „ Свети Климент Охридски “ в град Варна.

Инициативата е обвързвана с осъществяването на осведомителната акция „ Ден на отворените порти “, която се организира всяка година по отношение на професионалния празник на прокурорите и чиновниците в правосъдната система.

Магистратите разговаряха с учениците за структурата на прокуратурата и за пълномощията и компетенциите на районните, окръжните и апелативната прокуратури, за организацията на работата им и тяхното значение. Разказаха им за същността на специалността „ прокурор “, за отговорностите и отговорностите на прокурорите, както и за компликациите в професионалния път на изпълняващите тази активност.

Прокурорите Якимова и Андонов обърнаха внимание на някои публично значими тематики, предизвикващи интерес у децата, отговаряха на техните въпроси и търсиха тяхното мнение по разнообразни тематики, касаещи публичния ред и сигурност.

Младежите от девети и десети клас демонстрираха извънредно почитание към представителите на прокуратурата, демонстрираха предпочитание за познание и интерес към работата на прокурорите. Задаваха въпроси по отношение на съответни обстановки, привлекли техния интерес, и търсеха професионално мнение по значими за тях тематики.

16 април е Ден на Конституция и професионален празник на юристите в България. Денят се отбелязва от 1991 година по самодейност на Съюза на юристите. На тази дата през 1879 година е призната Търновската конституция – първата българска конституция, която се трансформира в законодателна основа за обществено-икономическото развиване на новоосвободената страна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР