Във връзка с читателски сигнал до Varna24.bg за бездомници, които

...
Във връзка с читателски сигнал до Varna24.bg за бездомници, които
Коментари Харесай

Полицията във Варна: Реагираме светкавично на всеки сигнал за съмнителни лица! Банките да си заключват офисите!

Във връзка с читателски сигнал до Varna24.bg за бездомници, които употребяват като подслон банкови офиси, от полицията във Варна извъриха незабавна инспекция.

Ето какво обясниха от институцията след следствие по случая:

" Действително за банковият офис на ул. " Дрин " преди време имаме подадени два сигнала, че скитник спи до банкомата в предверието. И в двата случая е осъществена бърза инспекция, лицето е било предизвестено да напусне и изведено от помещението. Не е установено съществуването на рискови предмети, както се твърди в сигнала, подаден до медията ви.

След като няма данни за закононарушение или някакво нарушаване на публичния ред, нашите пълномощия стигат до тук. От там нататък банката е тази, която носи отговорност да обезопаси помещението по този начин, че нейните клиенти да имат спокоен достъп при изтегляне на пари, като достъпа до банкомата да става с карта.

В диалог с жителя, подал сигнал до вас, стана ясно, че той е видял самонастанило се лице, което носи " нещо като боздуган ", изработен саморъчно от дървена пръчка и завързан за нея предмет. Не беше доказана информацията за съществуване на нож или друго оръжие. Ще следим за появяването на подозрително лице, каквото досега не е било открито. 

Проверен е и сигналът за самонастанило се лице в банковия клон на " Чаталджа ". Оказа се, че лицето, което се е настанило там, има документи и адресна регистрация и е предизвестено да не нощува повече там. Оттук нататък всяка институция, компания или търговски обект има грижата да отбрани с нужните средства територията си, с цел да подсигурява успокоение на своите клиенти ", обясниха от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи Варна.    

Припомняме и сигнала до медията, предизвикал инспекцията:

" Помещенията на банка, където са банкоматите, са се трансформирали в заслон на роми и клошари. Бях пуснал неколкократно сигнал, че в клона на Банка ДСК на ул. " Дрин " във Варна се е настанил трайно ром, който носи оръжие и цяла вечер не може да се употребява машината за изтегляне на пари. Започнах да употребявам различен клон за да го заобикалям, само че се оказа, че и в клона на " Чаталджа " се е настанил скитник. Явно си споделят информация един-друг. Това не е обикновено за европейска страна в 21 век. Банките подслон на клошари ли станаха? Да не приказваме, че миризмата вътре е непоносима. Буквално смърди на лайна. Срам и срам! ", гласи коментара, изпратен до медията ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР