Във връзка с авария на 7 май 2020 г. на

...
Във връзка с авария на 7 май 2020 г. на
Коментари Харесай

Глобиха „Топлофикация-Перник“ АД с 20 000 лева заради аварията на шламохранилището

Във връзка с повреда на 7 май 2020 година на шламохранилище на „ Топлофикация - Перник “ АД - сгуроотвал „ 7-ми септември “ и пропуск на вода от дигата е предоставена инспекция на министъра на енергетиката, министъра на районното развиване и благоустройството, министъра на околната среда и водите и ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

След инспекция на КЕВР е установено и несъблюдение на Показателите за качество на топлоснабдяването и неспазване на Общите условия за продажба на топлинна сила за битови потребности от „ Топлофикация - Перник ” на консуматори в град Перник.

Поради непредприемане на следващи ограничения, в осъществяване на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността в отбрана на държавния и публичния интерес и на съображение чл.145, ал.1, т.5 от Закона за правосъдната власт,  ВАП сезира ръководителя на КЕВР да упражни пълномощията си с оглед ангажиране на административнонаказателната отговорност на  „ Топлофикация - Перник “ АД.

След осъществена инспекция, ВАП е известена от ръководителя на КЕВР за това, че е издадено наказателно разпореждане, с което на „ Топлофикация - Перник “ АД е наложена имуществена глоба в размер на 20 000 лв. за нарушаване по чл.206, ал.1 от Закона за енергетиката.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР