Във връзка с африканската чума по свинете съм издал разпореждане

...
Във връзка с африканската чума по свинете съм издал разпореждане
Коментари Харесай

Вътрешният министър с важно разпореждане заради африканската чума

Във връзка с африканската чума по свинете съм издал предписание по пътните артерии да се следи за нерегламентиран транспорт на животни. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред публицисти в Народното събрание по отношение на африканската чума по свинете, представен от „ Фокус “.

Маринов разясни, че Министерство на вътрешните работи спомага във връзка с контрола на БАБХ в комерсиалните мрежи, където може да стане разнасянето на вируса африканска чума по свинете.

„ Знаете във връзка с използване ограничаващи ограничения в зоните, в които би трябвало да бъдат евтанизирани животните. Издал съм предписание по пътните артерии да се следи за нерегламентиран транспорт на животни “, сподели още Маринов.

Той разясни, че Министерство на вътрешните работи спомага при съвсем всички ограничения, които бъдат поискани от нас от МЗХГ и в частност от БАБХ. Той уточни, че контролът по границите също е засилен.

„ В Румъния знаете, че има над 1600 огнища. При нас този миг до през вчерашния ден бяха 23 или 24. Проблемът е, че се усилват “, добави Маринов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР