Във връзка приетите от Брюксел визови санкции срещу Беларус, Минск

...
Във връзка приетите от Брюксел визови санкции срещу Беларус, Минск
Коментари Харесай

Беларус с ответни санкции срещу ЕС

Във връзка признатите от Брюксел визови наказания против Беларус, Минск привежда в деяние ответен санкционен лист, съгласно уеб страницата на Министерството на външните работи на републиката.
„ В сходство с откритата цивилизована дипломатическа процедура, няма да го публикуваме “, се прибавя в известието.
 Европейски Съюз със наказания към Беларус Европейски Съюз със наказания към Беларус
Лидерите на Европейски Съюз утвърдиха глобите към Беларус, откакто преодоляха възраженията на Кипър, като се съгласиха да изпратят твърдо послани...
То също по този начин отбелязва, че описът ще работи в границите на интеграционни обединявания,
Освен това в известието се акцентира, че Минск може да преразгледа равнището на дипломатическо наличие в Европейски Съюз.
" Европейски Съюз ни заплашва, че ще преразгледа връзките си с Беларус. Това ще бъде негов избор. Беларуската страна от своя страна също е подготвена за такова преразглеждане на връзките и ще продължи да реагира съответно на всевъзможни недружелюбни дейности ", се споделя на уеб страницата на външното министерство.
Министерството афишира, че по-нататъшно може да докара до още по-сериозни последствия, да вземем за пример отдръпване на страната от взаимни стратегии и планове, обзор на равнището на дипломатическо наличие, „ до решение по отношение на целесъобразността на поддържането на дипломатически връзки “.
По-рано ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че Европейският съюз е постигнал единодушие по отношение на наказания във връзка обстановката в Беларус и в листата има към 40 души. В същото време президентът на републиката Александър Лукашенко не беше включен в него, защото Брюксел разчита на градивен разговор.
 Путин за Беларус: Нашите страни са обединени от мощни културни и духовни връзки Путин за Беларус: Нашите страни са обединени от мощни културни и духовни връзки
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин означи, че след президентските избори Беларус е подложен на „ безпрецеденте...
назова съглашението от водачите на Европейски Съюз в Брюксел за наказания против беларуските управляващи значима стъпка, изпращаща сигнал към протестиращите, само че означи, че това е направено със забавяне.
" Фактът, че успяхме да се договорим за глобите, е значим сигнал, тъй като от моя позиция той ще даде мощ на тези, които се застъпват за свободата на мнението, свободата на всеобщите прояви, за транспарантната страна. Фактът, че успяхме да демонстрираме своята правоспособност, е значим, само че е направено със забавяне ", съобщи Меркел на конференция след срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел.
Германският канцлер напомни, че налагането на наказания против Беларус е било блокирано от Кипър заради различия във връзка с връзките с Турция, само че водачите са съумели да реализират компромис по този въпрос.
Протестните акции не престават в Беларус повече от месец и половина. Те започнаха след президентските избори, на които съгласно ЦИК Опозицията и Европейският съюз не признаха резултатите от гласуването.
В първите дни стачкуващите бяха разпръснати със сълзотворен газ, водни оръдия, зашеметяващи гранати и гумени патрони.
 Светлана Алексиевич напусна Беларус Светлана Алексиевич напусна Беларус
Светлана Алексиевич е напуснала Беларус в понеделник сутринта, заяви съветското издание на " Дойче веле ". Нобеловият лауреат е в Германия,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР