Във Враца започва културно-информационна кампания за приноса на България в

...
Във Враца започва културно-информационна кампания за приноса на България в
Коментари Харесай

Кампания във Враца примпомня за приноса ни за спасяването на евреите

Във Враца стартира културно-информационна акция за приноса на България в спасяването на евреите. Тя е проведена от Областна администрация Враца в партньорство с 5 читалища от региона .
Идеята на уредниците е да напомнят приноса на нашата страна за избавяне на евреите от геноцид по време на Втората международна война и отбелязване на 75-тата годишнина от историческите събития.
Началото е в Згориград на 22 октомври дружно с читалище „ Пробуда-1926 “. Ще бъде показан филм за спасението на евреите по време на Втората международна война. Мероприятията ще продължат в читалищата от общините Криводол, Роман, Оряхово и Мизия. Началният час е 17.00 ч.
На 23 октомври, Народно читалище „ Светлина – 1928 “ в село Ракево ще бъде хазаин на мероприятието. В Народно читалище „ Цветан Гановски – 1891 “ в с. Кунино, на 24 октомври ще се организира третото културно-информационно събитие. На 25 октомври, филмът ще бъде показан в Народно читалище „ Самообразование – 1894 “ – с. Селановци, а на 26 октомври – в Народно читалище „ Пробуда – 1927 “ – с. Софрониево.
Поредицата от осведомителни събития са част от Работната стратегия за 2018 година на Комуникационната тактика на Република България за Европейски Съюз.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР