Във Враца е обявено частично бедствено положение. Повече от 24

...
Във Враца е обявено частично бедствено положение. Повече от 24
Коментари Харесай

Частично бедствено положение е обявено в община Враца

Във Враца е оповестено отчасти бедствено състояние. Повече от 24 часа в съвсем всички села на общината няма ток, в някои обитаеми места и вода. Това сподели в „ Твоят ден ” по NOVA NEWS кметът на града Калин Каменов.

„ Работи се интензивно за възобновяване на електричеството. Целият екип на общинска администрация, всички предприятия, ще бъдат включени в разчистването на града. Направихме всичко допустимо нощес да извадим към 30 бедстващи коли сред селата Три кладенци и Девин. Ситуацията е тежка и приканвам да не се пътува, в случай че няма последна нужда, сподели Каменов.

Той посочи, че учебните заведения няма да организират занятия през днешния ден. „ В доста от тях има счупени дървета, паднали клони. Правим всичко допустимо, с цел да ги подготвим за образователна среда ”, добави кметът на града.

Тонове сол, луга и пясък бяха разпръснати по пътищата в област Враца единствено за последното денонощие. Все още има хора блокирани в снега. В Белослатинско родители не могат да заведат децата си на доктор. В село Фурен се е обърнал рейс с служащи, двама от  тях са ранени. Все още в дребните обитаеми места на общината няма ток. Няма ток и в централната градска част на Враца.

" АПИ би трябвало да влезе повече в роля, въпросът е в снегопочистването. Има съществени снегонавявания, които снегорините не са съумели да пробият в някои сектори, сподели Николай Николов, зам-областен  шеф на Враца.

 По публична статистика над 13 000 души в региона са без електричество.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР