Във Враца е обявено частично бедствено положение. Повече от 24

...
Във Враца е обявено частично бедствено положение. Повече от 24
Коментари Харесай

Частично бедствено положение е обявено в община Враца

Във Враца е оповестено отчасти бедствено състояние. Повече от 24 часа в съвсем всички села на общината няма ток, в някои обитаеми места и вода. Това сподели в " Твоят ден ” по NOVA NEWS кметът на града Калин Каменов. " Работи се интензивно за възобновяване на електричеството. Целият екип на общинска администрация, всички предприятия, ще бъдат включени в разчистването на града.

 Направихме всичко допустимо нощес да извадим към 30 бедстващи коли сред селата Три кладенци и Девин. Ситуацията е тежка и приканвам да не се пътува, в случай че няма последна нужда, сподели Каменов.

Той посочи, че учебните заведения няма да организират занятия през днешния ден.  " В доста от тях има счупени дървета, паднали клони. Правим всичко допустимо, с цел да ги подготвим за образователна среда ”, добави кметът на града.

Междувременно 10 рейса със стотици пасажери бяха блокирани и в региона на Паволче, Врачанско. За това алармира Ивка Димитрова – пътничка от единия автобус. Пред NOVA тя описа, че рейсът е спрял към 04:30 часа и не може да продължи.

" Стоим на Павелче на моста и не можем да тръгнем нито напред, нито обратно. Шофьорът сподели, че има 4 пръста лед ”, описа Димитрова. По думите ѝ в региона има техника, само че тя не разчиства.

Работниците описаха още, че пътят е " ледена пързалка, по която няма по какъв начин да се продължи ”. Хората по този начин и не съумяха да стигнат до работните си места и бяха върнати назад по домовете си.

" Сутринта, когато тръгнахме към Ботевград, с цел да закараме служащите, не беше разчистено, беше лед и върнахме хората ”, показа водачът на единия от рейсовете. По думите на заместник-областния шеф АПИ би трябвало да влезе повече в роля, в сравнение с е до този миг.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР