Във врачанското село Згориград ще се проведе Петият празник Згориградска

...
Във врачанското село Згориград ще се проведе Петият празник Згориградска
Коментари Харесай

Вдигат „Згориградска олелия със зимни мезета и греяна ракия – 2024“

Във врачанското село Згориград ще се организира Петият празник „ Згориградска врява със зимни мезета и греяна ракия – 2024 “. Началото е тази събота от 10 часа. За посрещане на гостите домакините са приготвили да сгреят десетки литри домашна ракия и впечатляващо количество месо и сланина, които ще бъдат изпечени на димящите скари. Почерпката ще бъде съпроводена от осъществявания на над 140 самодейци от селата в общината.
Очакват се участници и от Мизия, Хърлец и други Те с изключение на, че ще пеят и танцуват, ще се включат и в атрактивни състезания, съпътстващи празника.
По време на „ Згориградска врява “ се организира конкурс в няколко категории: вкусна и нежна сланина, суджук, луканка, пастърма, жарени меса, зимни мезета, питки и баници, изобретателно подредени блюда. Майсторите на ракии също ще се включат в конкурс за най-върла напитка. Отличените ще получат грамоти и награди.
Очакват ви доста музика, всенародно забавление и изненади. Ще може да опитате и вкусна селска супа, сготвена в „ Згориградски котел “ от хубаво свинско месо.
В празника ще се включат и производители на ракии, виновност мезета и други вкусотии. Призивът на уредниците е, в случай че може, хората да се пременят с национални носии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР