Във врачанското село Селановци днес ще се проведе вторият етап

...
Във врачанското село Селановци днес ще се проведе вторият етап
Коментари Харесай

Конкурсът „Малкият принц“ се провежда за пети път в Селановци

Във врачанското село Селановци през днешния ден ще се организира вторият стадий от националния конкурс „ Малкият принц “. Конкурсът за есе се провежда за пети път от главно учебно заведение „ Никола Вапцаров “. Според регламента, в него вземат участие възпитаници от втори до седми клас, осведомени с едноименно произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери. За първия стадий, който завърши на 31 януари, свои съчинения са изпратили възпитаници от 23 области в страната. Класираните участници от първия кръг ще вземат участие във втория стадий, който ще се организира през днешния ден. Наречен е „ Среща на дребните философи “ и ще стартира в 9.30 часа. Докато се организира състезанието, възрастните, които съпровождат децата, учители и общественици ще вземат участие в полемика.
„ Ще изтеглим една от петте авансово оповестените тематики. Децата ще се насочат да пищат към залата, която към този момент е готова за това. Квестори ще са читалищни чиновници, няма интервенция на преподавател. Възрастните- посетители, домакини, родители, баби, дядовци, общественици ще участваме в една полемика, която авансово сме оповестили в поканите и тя е обвързвана с тематиката от първия стадий на състезанието. Темата, която ще обсъждаме с възрастните е „ Отговорността да възпитаваме в децата си отговорност “- сподели шефът на учебното заведение Петя Русинова.
Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени след 14 часа. След това ще има стратегия, по време на която ще бъдат прочетени произведения, взели участие в състезанието. Ще бъде показана и драматизация по фрагмент от книгата „ Малкият принц “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР