Във Врачанския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по

...
Във Врачанския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по
Коментари Харесай

Съдът във Враца даде ход на делото за смъртта на д-р Иван Кръстев

Във Врачанския областен съд през днешния ден се организира разпоредително съвещание по наказателно общ темперамент дело № 429/21 година Подсъдимият по него Николай Х. е упрекнат в това, че на 13 април 2019 година във врачанското село Горно Пещене, в рамките на частен парцел, заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха – ръководство на МПС, по несъобразителност е предизвикал гибелта на 57-годишния Иван Кръстев от Враца, настъпила на 20 април 2019 година Окръжна прокуратура – Враца твърди, че подсъдимият е нарушил наредбите на Закона за придвижване по пътищата, управлявайки лек автомобил „ Фолксваген Джета “, без да е направлявал непрестанно пътното транспортно средство, както и заради погрешно деяние с лоста за превключване на скоростите, включвайки на задна скорост, и е тръгнал обратно с внезапно подадена газ, без да се е убедил, че пътят зад колата е свободен, със задната част на автомобила и със скорост 23.58 км/ч е блъснал дясното крило на солидна желязна врата, което е блъснало потърпевшия при затваряне портала на парцела. За съдбовната преживелица заяви първо организация BulNews.



Деянието е осъществено в пияно положение с централизация на алкохол от 2.5 – 3 промила, открито със съдебно-медицинска експертиза.
Четирима близки на жертвата – брачната половинка му, двете му деца и татко му, по време на днешното съвещание, по тяхно искане, бяха конституирани като частни обвинители. Съдът даде ход на разпоредителното съвещание и изслуша страните по въпросите на член 248, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс. От страна на отбраната на подсъдимия Николай Х. бе направено несъгласие за позволено отстранимо значително нарушаване на процесуалните правила и изиска делото да бъде върнато в прокуратурата. Съдът дефинира, че изтъкнатите доводи на отбраната са неоснователни, те са всъщност на разногласието и правосъдният състав не следва в този момент да взема отношение по тях, а в претекстовете си при постановяването на крайния правосъден акт. Това определение на Врачанския областен съд предстои на обжалване в седемдневен период пред Софийския апелативен съд. Защитата на подсъдимия изиска също делото да бъде гледано по реда на съкратеното правосъдно разследване – гл. 27, член 371 т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс, като не бъдат разпитвани всички очевидци и движимости лица. По искане на отбраната по делото ще бъде разпитан един очевидец и всички движимости лица като се изключи един от тях. Следващото правосъдно съвещание бе планувано за 11 март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР