Във врачанския квартал „Кулата“ почти няма къща, която да не

...
Във врачанския квартал „Кулата“ почти няма къща, която да не
Коментари Харесай

Голяма част от къщите във врачанския квартал „Кулата“ са пострадали от бурята

Във врачанския квартал „ Кулата “ съвсем няма къща, която да не е потърпевша от ураганния вятър. Това съобщи кметът на Враца Калин Каменов.
Според метеоролозите бурята е била най-силна в кв. „ Кулата “, като ветровете са достигали скорост от 164 км/ч. Общо пет са къщите, чийто покриви „ безусловно са отлетели като корабни платна “. Може би единственото хубаво е, че естанало през нощта и не е имало хора по улиците, сподели Каменов.
По думите на Милка Димитрова, чийто покрив е отвеян от бурята е била доста мощна, вратите и прозорците са се тресели като при земетресение. „ Толкова ужасно беше, че нямам думи “, споделя Милка.
Екип на общината през днешния ден ще опише вредите. Тези по къщата на Димитрова към този момент са разказани и единствено за нейното възобновяване ще са нужни към 20 хиляди лева
За страдание, опциите на община Враца са да отпусне до 2000 лева, сподели Каменов. "Търсим метод и посредством строителни компании, и посредством донори да помогнем на нашите съграждани със средства, с цел да могат да си възстановят покривите по най-бързия метод, имайки поради, че към края на тази седмица се чака да вали и сняг. Надявам се донори да откликнат и да оказват помощ ", уточни кметът. Според него повода да има такива вреди са некачествените поправки и строителни материали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР