Във врачанския квартал „Колата“ издигат нова църква, като местните хора

...
Във врачанския квартал „Колата“ издигат нова църква, като местните хора
Коментари Харесай

В „Колата“ отделят от залъка си, за да построят храм

Във врачанския квартал „ Колата “ издигат нова черква, като локалните хора отделят от залъка си, с цел да завършат богоугодното дело.

Сградата е издигната благодарение на общината. Най-големият покровител е локален гражданин, който дарил мястото и 20 хиляди лв. за стенописите. И продължава да дава.

Местните се гордеят, че още един човек измежду тях, роден в „ Кулата “, оказва помощ, творейки вътрешната хубост – зографът Йордан Христов.

„ В едни такива години, когато всичко по две по три се разцепва, желаеме да си създадем един прекрасен православен храм “, споделя той.

Художникът заобикаля тъмните цветове при представянето на библейските подиуми, тъй като „ на човек много му е черно на открито, та и в храма да му е “.

За довършването на Божия дом са нужни още 40 хиляди лв..

„ Събираме пари, кутията е извън, тетрадката е извън, кой какъв брой има на сърце – дава, само че не може да ги съберем “, споделя Петър Григоров, който е член на църковното настоятелство.

„ Надяваме се благодарение на донори да се довърши иконописването, иконостаса, който още не е изработен, и въобще обзавеждането на самата черква, с цел да може тя да отвори порти “, прибавя кметският наместник на квартала Даниела Чобанова.

Надеждите са храмът да бъде осветлен най-късно при започване на септември, на огромния празник Рождество Богородично, чието име ще носи.

--> Дарителска сметка за набиране на средства за храм „ Рождество Богородично “, кв. „ Кулата “, Враца:
СИБАНК
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG59BUIB98885051891500
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР