Във войната няма победител и губещите са невинни хора, каза

...
Във войната няма победител и губещите са невинни хора, каза
Коментари Харесай

Чавушоглу: Във войната няма победител и губещите са невинни хора

Във войната няма победител и губещите са почтени хора, сподели през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавуоглу след тристранната среща в Анталия дружно с външните министри на Украйна и Русия. Това предадоха Анадолската организация и турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представени от Българска телеграфна агенция.

В турския курорт през днешния ден се състоя среща на министрите на външните работи на Турция, Украйна и Русия Мевлют Чавушоглу, Дмитро Кулеба и Сергей Лавров.

Полагаме старания, с цел да може колкото е допустимо по-скоро да спрем кръвопролитията, сълзите и разрушенията в Украйна. Смятаме, че проблемите би трябвало да се позволяват по дипломатически път. Разбираме, че в такива войни няма спечелили. Подчертаваме, че в случай че тази война продължи, губещите преди всичко ще бъдат изцяло почтени хора, сподели Чавушоглу, представен от СиЕнЕн-Тюрк.

От това пострадаха всички, изключително страните в района, и ще страдат всички, добави той.

С това схващане положихме доста старания и активизирахме нашите старания за разрешаване на казуса по дипломатически път, даже откакто на 24 февруари стартира съветската инвазия. В рамките на този развой имахме доста интензивни контакти и с двете страни. Президентът Реджеп Тайип Ердоган организира телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин и с украинския държавен глава Володимир Зеленски, уточни Чавушоглу.

Аз имах доста диалози с сътрудниците си от Русия и Украйна, а през днешния ден се състоя срещата ни в Анталия. Много добре е, че тази намира се организира в границите на Дипломатическия конгрес в Анталия. А двете страни желаеха особено на срещата да има и турско присъединяване, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР