Във Военно-медицинска академия (ВМА) започна ваксинация срещу коронавирус (COVID-19) на

...
Във Военно-медицинска академия (ВМА) започна ваксинация срещу коронавирус (COVID-19) на
Коментари Харесай

И във ВМА ваксинират срещу коронавирус, лично ген. Мутафчийски се включи и поставя ваксини

Във Военно-медицинска академия (ВМА) стартира имунизация против ковид (COVID-19) на актьори и работещи в театрите в София.
Лично шефът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски се включи в процеса, като поставяше ваксини. Ваксинацията се прави с оксфордската ваксина (на AstraZeneca). Вече има изявления в профилирани групи във Facebook, че сходно на " Пирогов " и във ВМА имунизират всички искащи, само че публична информация на уеб страницата на ВМА няма. Как беше през вчерашния ден (19 февруари) в " Пирогов ",!
Припомняме, че при започване на февруари излезе, представено от The Lancet, съгласно което в случай че си имунизиран с тази ваксина, то вероятността да заразиш различен човек с ковид понижава с 67%! Освен това, съгласно същото изследване 3 седмици след първата доза в 76% от случаите не се заразяваш с ковид. Оксфордската ваксина е векторна, на база аденовирус, който служи за " превоз " на информацията, нужна на клетките ни да създават антитела против SARS-CoV-2. С помощта на аденовируса, тази информация стига до клетките ни и те се научават по какъв начин да противодействат на ковид.
 Ангелов: Имаме ваксини, има записани хора, които не желаят да се имунизират, а има и чакащи хора Ангелов: Имаме ваксини, има записани хора, които не желаят да се имунизират, а има и чакащи хора
Имаме ваксини, има записани хора, които не желаят да бъдат имунизирани, а в това време има хора, които чакат.Това съобщи здравният мини...
В България рекомендацията е втората доза на имунизацията да бъде поставена 10 седмици след първата, само че производителят предлага интервал от сред 4 и 12 седмици.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР