Във военната комисия в Уст-Илимск (Иркутия) се стигна до стрелба

...
Във военната комисия в Уст-Илимск (Иркутия) се стигна до стрелба
Коментари Харесай

''Никой няма да отиде на война.'' Млад руснак застреля шефа на военкомат в Иркутия

Във военната комисия в Уст-Илимск (Иркутия) се стигна до пукотевица по време на така наречен " частична " готовност. Това се вижда от видеа публикувани от локалните Телеграм канали.

На записите се чува по какъв начин в залата на военкомата се чуват изстрели, а хората се разбягват. След това се вижда по какъв начин изнасят на носилка човек.

BRIEF заяви, че военният комисар в Уст-Илимск е бил погубен вследствие на офанзивата. По-късно обаче близкият до силовите структури Телеграм канал " 112 " заяви, че военният комисар Александър Елисеев е ранен, а не погубен.

Губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев подтвърди, че ръководителят на призивната комисия в Уст-Илимск е жив, само че се намира в тежко положение.

25-годишният съветски жител Руслан Зинин е стрелял в офиса за военна регистрация и записване в Уст-Илимск. Именно той е прострелял шефа на военкомата Александър Елисеев, заяви съветският ефирен канал " Звезда ".

Руските медии оповестяват, че военният комисар Александър Елисеев е провеждал инструктаж на мобилизираните бойци, при което Зинин е почнал да стреля по него с пушка.

Младият руснак е стрелял няколко пъти.

Един от чиновниците в офиса за записване на военнослужещите споделя, че всички мобилизирани мъже са били събрани за инструктаж в залата. Когато военният комисар почнал да приказва, Зинин " просто излязъл с думите " Сега всички ще си отидем у дома ".

Според Телеграм канала " Маш " точните думи на Зинин са били: " Никой няма да отиде на война ".

Медиите са съумели да беседват с майката на младежа Марина Зинина. Тя им обяснила, че напоследък синът ѝ е живял при баба си. По думите ѝ той се е явил във военкомата непринудено и не е получавал повиквателна. Преди ден обаче призовка пристигнала за най-хубавия му другар, който нямал какъвто и да е боен опит и не отговарял на оповестените условия за така наречен " частична " готовност. Това доста разстроило Зинин. Майката споделя, че не знае от кое място синът ѝ е взел пушката, с която е гръмнал ръководителя на наборната комисия.

 

 

Източник
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР