Във военна обстановка настъпи Великден в Украйна и Русия. Светлият

...
Във военна обстановка настъпи Великден в Украйна и Русия. Светлият
Коментари Харесай

Великден не доведе до затишие на бойните действия в Украйна

Във военна конюнктура настъпи Великден в Украйна и Русия. Светлият празник обаче не докара до мъртвило. Военните дейности не престават. Украинският президент заяви, че през днешния ден в Киев идват държавният секретар и министърът на защитата на Съединените щати.

За украинци и за руснаци през днешния ден би трябвало да е ярък празник. Часове преди Възкресение Христово обаче ракети удариха два жилщни блока в Одеса. Загинали са минимум 8 души. Сред жертвите има и 3-месечно бебе. Починала е и майка му.

Ракетите са били изстреляни от Каспийско море.

При обстрел бил ударен и боен обект в Одеса. Продължават офанзивите и против Харков. По данни на локалните управляващи двама души са починали, а 19 - ранени.

На конференция в една от метростанциите в Киев Володимир Зеленски още веднъж прикани за среща с Владимир Путин.

" Питате ме дали желая да се срещна с Путин? Не, не желая, само че би трябвало. Трябва да се срещна с президента, в случай че желаеме да решим въпроса посредством дипломация ", съобщи Володимир Зеленски.

Засега отговор от Русия - няма.

Руският президент участва нощес на празничната литургия в Москва. От няколко седмици не е имало договаряния сред Украйна и Русия.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш през днешния ден идва в Турция за среща с турския президент. След Анкара, във вторник той ще посети Москва за среща с Путин и Лавров. А в четвъртък Гутериш ще се срещне в Киев със Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР