Във ВМЗ - Сопот, работят близо 3800 души © Надежда

...
Във ВМЗ - Сопот, работят близо 3800 души © Надежда
Коментари Харесай

Военните заводи увеличават продажбите си към края на март

Във ВМЗ - Сопот, работят близо 3800 души

© Надежда Чипева Големите държавни военни фабрики усилват доста продажбите си при започване на 2020 година За втора поредна година производителят ВМЗ - Сопот, и авиоремонтният цех " Авионамс " регистрират по-високи доходи за първото тримесечие след много слабото начало на 2018 година Двойно нарастват и продажбите на търговеца на оръжие " Кинтекс ". Това демонстрират докладите на фирмите към икономическото ведомство, които са благосъстоятелност на Държавната консолидационна компания. Освен тях в бранша има и по-малки предприятия, които са под шапката на Министерството на защитата. Към момента всички фабрики работят и, в случай че се съди по резултатите им, не изпитват проблеми около пандемията.

Заводът в Сопот

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики С 23% се повишават приходите на ВМЗ, който създава разнообразни муниции (виж таблицата). Около четвърт от продажбите на сопотския цех са от директен експорт, а останалите малко над 35 млн. лева са от експорт посредством локален контрагент ( " Кинтекс " ). Печалбата обаче понижава с близо една трета поради увеличените разноски. Най-голям растеж има при разноските за първични материали и материали, както и за личен състав. Последното евентуално значи, че заплатите са били увеличени, защото заетите в завода през първото тримесечие са били с към 120 души по-малко от междинното за 2019 година - общо 3784 души.

От салдото на предприятието се вижда, че нарастват дълготрайните материални активи (сгради). В началото на март ВМЗ отвори нов завод за автоматизирано пълнене на муниции на площадката си в Иганово, в който по данни на компанията са вложени 25 млн. лева лични средства.

Авиоремонти

Авиоремонтният цех " Авионамс " съвсем утроява приходите си за първото тримесечие, като растежът идва след мощни резултати и за същия интервал на предходната година. Компанията обаче имаше много едва показване за деветте месеца на 2019 година (резултатите за цялата година към момента не са публикувани), като на практика не регистрира продажби за през лятото. Разходите при започване на тази година също нарастват доста (малко над 2 пъти), което се дължи главно на понижените ресурси от продукция и незавършено произвеждане (3.3 млн. лева.), както и на по-високите разноски за материали. От трите държавни завода " Авионамс " регистрира максимален скок на облагата - близо 7 пъти. Предприятието като цяло поддържа постоянен личен състав, като в него работят към 300 души.

Оръжейният търговец

" Кинтекс ", която се занимава с търговия на оръжия, удвоява продажбите си към края на март. Ръстът идва след две извънредно слаби първи тримесечия предходните две години, когато компанията регистрира двуцифрени спадове поради пренасочването на производителите към непосредствено договаряне с клиенти. В началото на тази година компанията е изнесла оръжия към Индия и Алжир, а до края на второто тримесечие чака да направи нов експорт към същите страни " в забележителен размер ", се показва в доклада. Печалбата обаче спада на половина, като главната причина е двукратното нарастване по перото " Други разноски ", които доближават близо 15 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР