Във влака при пътуването до Украйна на хвърчащ лист премиерът

...
Във влака при пътуването до Украйна на хвърчащ лист премиерът
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Правителство на малцинството с вредители като ПП е опасно и трябва да приключи

Във влака при пътуването до Украйна на хвърчащ лист министър председателят Кирил Петков написал предложенията си за превъзмогване на ветото за еврочленството на РСМ и времевата рамка за осъществяването им. Според проектите на Петков София първо трябвало да вдигне ветото, а по-късно да се премине към осъществяванията на настояванията ни. Пред bTV Балабанов сподели бележката, прикани за експертиза по въпроса с почерка и съобщи - подготвен е да се яви на детектор на лъжата за достоверността ѝ.
“Говорих персонално с премиера във вечерта след визитата ни в Украйна. Разговорът ни беше опит за разбиране по всевъзможен метод да се съобразим и да вдигнем ветото, преди РСМ да извърши каквото и да било от рамковата позиция на България и впрочем. Дори реши да ми обрисува тази картинка”, съобщи Балабанов и я сподели в ефир.

Представил Петков времевата рамка - първо подвигаме ветото, след което изпълняваме съглашението и останалите условия.

“Така наподобява България, която щеше да бъде продадена, в случай че не бяхме взели тези решения през вчерашния ден. Да, подготвен съм да застана на детектор на лъжата. Има положителни графологични специалисти у нас, които могат да потвърдят, че този почерк е на премиера Петков. Това се случва през последните два месеца.

Балабанов съобщи още, че Има Такъв Народ ще поддържа бюджета единствено в обществената му част. Не стана напълно ясно какво ще се случи със законите, които страната би трябвало да одобри, с цел да се освободят милиардите по Плановете за възобновяване. Става дума за към 20 нормативни акта. Балабанов обаче съобщи, че от Има Такъв Народ не желаят да има държавно управление на малцинството.

“Управление на държавно управление на малцинството с вредители в лицето на Политическа партия е нездравословно за цялата страна и би трябвало да приключи”, уточни още Балабанов.

В продължение на седмица от Политическа партия желали да схванат каква е позицията на Има Такъв Народ за предлагането Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, а самата концепция пристигнала изненадващо. Мотивът - Рашков бил възрастен и нямал храброст да уволни 7000 служители на реда и по тази причина желали да го скрият в антикорупционната комисия. Нямало обаче предложение за нов началник на Министерство на вътрешните работи, изясни още Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов.

“Премиерът Петков и Асен Василев пристигнаха на съдружен съвет и споделиха, че имат чудесната концепция да създадат Рашков началник на КПКОНПИ, тъй като е възрастен и няма силите да извърши реофрмите и има страха да уволни 7000 служители на реда в Министерство на вътрешните работи. Това ни споделиха. По думите на Петков Рашков няма предпочитание да го скрие и заради тази причина ще го скрием в КПКОНПИ, с цел да го използваме за други цели. Ние се учудихме. Питахме за какво го вършат по подобен метод, имат ли претендент за началник на Министерство на вътрешните работи. Казаха, че нямат.

При всички останали събития и този оповестен мракобесен закон “Магнитски” кандидатурата на Рашков ми се видя като поредна концепция регулатор да бъде трансфорат в бухалка, еднолично ръководена от Политическа партия. На този съдружен съвет бяха сложени всички регулатори и офертата на Петков и Василев бе просто да разпределят регулаторите по политически партии. Изумих се. Не е ли морално да спазим сделката от началото на съглашението - като има такива постове не да ги разхвърляме по партиите, а най-хубавият да завоюва.

На 2-ри юни в изявление пред БНР на въпрос Петков отговори, че не е правилно и няма диалози, кандидатурата на Рашков не стои на дневен ред. Едно от хвърлените в общественото пространство през вчерашния ден беше тази нечиста сделка, наред с други такива”, изясни още Балабанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР