Във висшето военно ръководство на Руската федерация назрява конфликт поради

...
Във висшето военно ръководство на Руската федерация назрява конфликт поради
Коментари Харесай

Украинската армия: Неуспехите на фронта водят до конфликт в армията на Русия

Във висшето военно управление на Руската федерация назрява спор заради обилни загуби в жива мощ и техника и липса на значими достижения на фронтовата линия. Това оповестява Генералния щаб на въоръжените сили, представен от " Укринформ ".

През февруари, президентът Владимир Путин увеличи командващия Източния боен окръг Рустам Мурадов в чин генерал-полковник след отчета му за триумфите на 155-та бригада на морската пехота в региона на Въгледар. Установено е, че министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу в този момент изисква от генерала в действителност да потвърди , че е заслужен за новото си звание и да превземе града непременно.

" Според наличните разследващи данни, командването и бойците на бригадата отхвърлят да преминат още веднъж в безсмислено нахлуване, което им подрежда некомпетентното управление, като щурмуват добре укрепените позиции на украинските въоръжени сили без никаква поддръжка и подготовка ", се споделя в известието. 

Междувременно Русия продължава да концентрира главните си старания върху настъпателните дейности в Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Шахтарск.
 Украйна: Русия дава по 500 убити и ранени дневно в боеве за Бахмут
Украйна: Русия дава по 500 убити и ранени дневно в боеве за Бахмут

Руските бойци са просто " пушечно месо " в " тактиката на месомелачката " на Москва

Врагът продължава да нарушава нормите на интернационалното филантропично право, защото тяхната артилерия насочва цивилни обекти и семейства, целяйки да унищожи сериозна инфраструктура.

Съобщава се, че през миналото денонощие съветските войски са нанесли 23 въздушни и четири ракетни удара, както и над 20 офанзиви с потребление на системи MLR.

Генералният щаб предизвестява, че опасността от съветски ракетни удари в Украйна остава висока.

Във волинското, полиското, сиверщинското и слобожанщинското направление оперативната конюнктура не е претърпяла основни промени, защото съперникът държи своите елементи наоколо до държавната граница на Украйна, като в допълнение укрепва позициите си, а настъпателни групировки в посочените елементи не се образуват. области.

През деня в посочените направления нашествениците обстрелваха с минохвъргачки и артилерия обитаемоте места Янжуловка и Тимоновичи от Черниговска област, Студенок, Будивлене, Вовковка, Атинске, Искрискивщина, Волфине и Садки от Сумска област, както и Бударка, Ветеринарен, Стрилеча, Красне, Тернова и Дворичанске на Харковска област.

В посоките на Купянск и Лиман нашествениците водят несполучливи настъпления в региона на Билохоривка, Луганска област, като също обстрелват с артилерия регионите Дворично, Хряникивка и Писчане на Харковска област, регионите на Билохоривка, Невско и Серебрянско горско стопанство на Луганска област, както и региони Тернив, Спирне и Роздоловка на Донецка област.
 Украйна чака съветски ракети
Украйна чака съветски ракети

В подготвеност в Черно море са 16 кораба, 4 от които са ракетоносци

По посока на Бахмут съветските войски не престават настъплението си, щурмувайки Бахмут и близките селища.

От съветски артилерийски и минометен огън са наранени регионите на Зализнянске, Орихово-Василовка, Бахмут, Ивановске, Часов Яр, Курдимовка, Широка балка, Дружба, Григоровка, Майорск и Ню Йорк на Донецка област.

В направленията Авдиевка и Шахтьорск руснаците водят несполучливи настъпателни дейности в посока Красногоровка, Каменка, Северно, Победа и Маринка в Донецка област. Осемнадесет обитаеми места, в това число Веселе, Авдиевка, Водяне, Первомайске, Красногоровка и Вугледар от Донецка област, бяха под противников обстрел.

В запорожското и херсонското направление съветските войски са в защита, а в някои региони се пробват да основат условия за прекосяване в нахлуване. Повече от 35 региона бяха подложени на артилерийски обстрел на Русия, в това число Новосилка и Времивка в Донецка област, Зализничне, Хуляйполе и Камянске в Запорожка област, както и Херсон, Веселе, Берислав, Чернобаевка и Антонивка в Херсонска област. В резултат на противников обстрел има цивилни жертви и вреди по гражданската инфраструктура.

В рамките на денонощието Военновъздушни сили на Украйна нанесоха 10 удара по групите на съветската жива мощ и техника, а ракетни и артилерийски елементи поразиха две контролни точки, добави Генералният щаб.

Броят на починалите съветските военни в Украйна към този момент доближи 153 120 души . Освен това силите за защита на Украйна унищожиха 3414 противников танка, 6692 бойни бронирани машини, 302 бойни самолета и доста друга техника.
 Русия употребява нова интелигентна бомба в Украйна
Русия употребява нова интелигентна бомба в Украйна

Това е било спорадична практика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР