Във Виена се проведе легендарният Бал на живота - празник

...
Във Виена се проведе легендарният Бал на живота - празник
Коментари Харесай

Виенският Бал на живота може да спре заради липса на финанси

Във Виена се организира именитият " Бал на живота " - празник на хората с друга полова ориентировка. Балът, проведен за първи път през 1992 г, е благотворителен. Приходите се употребяват за стратегии за битка против СПИН. Има огромна възможност обаче това да бъде последното издание, защото виенската община няма да може да го финансира.

И тази година в бала участваха звезди от шоубизнеса, деятели от целия свят и представители на неправителствени организации. По традиция вземат участие и австрийски политици, които демонстрират съпричастност към този актуален здравословен проблем.

Причините за вероятното спиране на традицията са чисто финансови. Освен частни спонсори, някои от които разтрогнали договорите си с уредниците на бала, главен спонсор е Виенската община. Тя е оповестила, че в бъдеще няма да може да го финансира, както до момента с 900 000 евро, да дава гратис постройката и пространството към нея и да поема разноските по изграждане на подиуми и уреди.

По думите на новия виенски кмет Михаел Лудвиг, общинското управление ще търси нови благоприятни условия да подкрепи организирането на бала в бъдеще, който ще се организира в по-различна форма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР