Във видинското село Стакевци броят на жителите му е по-малък

...
Във видинското село Стакевци броят на жителите му е по-малък
Коментари Харесай

Видинско село си избра кметски наместник чрез таен вот /снимки/

Във видинското село Стакевци броят на жителите му е по-малък от нужния за избор на кмет и по тази причина на локалните избори там нямаше избор, научи организация BulNews.
Според закона, в прочулото се поради предстоящо, само че неосъществено посещаване на милиардера Илон Мъск Стакевци, от община Белоградчик трябваше да бъде назначен кметски наместник. Местните обаче взеха решение да дадат образец за директна народна власт и сами да посочат индивида, който да ги ръководи през идващите четири години на свои избори с скрито гласоподаване и бюлетини.
На тях се явиха четирима претенденти, а тричленна комисия преброи бюлетините пред всички поданици и с най-вече гласове „ За " се оказа Свилен Георгиев. Той ще бъде препоръчан за назначение пред кмета на Белоградчик Боян Минков, а той даде обещание да почете вота на хората от Стакевци, вместо да назначава собствен претендент.
Видимо удовлетворени от оповестения резултат, всички гласоподаватели се хванаха на хоро. Така демонстрираха, че заедно ще работят, само че и ще се веселят за добруването на красивото си отечество.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР