Във видинското село Гомотарци хората са видели огнения диск буквално

...
Във видинското село Гомотарци хората са видели огнения диск буквално
Коментари Харесай

Безсънна нощ във Видинско заради ярката светлина в небето

Във видинското село Гомотарци хората са видели огнения диск безусловно над главите си и са се изплашили. Припомняме, че тази нощ в небето над България беше засечено рухването на астероид.

В една от къщите е паднала отломка. Съседи незабавно са алармирали управляващите, тъй като са се тормозили от възникването на пожар. Часове наред е имало оглед, само че органите на реда не са разкрили каквито и да било вреди.  

Явлението, което хората следиха нощес, не е рисково и не може да нанесе вреди

„ Бяхме в двора, пред къщата, когато огнено кълбо се появи от небето, леко ни освети и падна при комшиите, по-късно чухме гръм. Падна там, нощес не видяхме нищо, там не може да се влезе “, споделя пред bTV Жулиета Аврамова.

„ Заедно с кметицата хората обикаляли часове наред, страхувайки се от пожар в необитаемия парцел . „ Гледахме с комшиите с фенерчетата на телефоните дали има нещо да гори и да пуши, безусловно нищо нямаше “, сподели Ирена Иванова, която е кмет на село Гомотарци.

Не са открити потърпевши хора, материални вреди или зародили пожари, сподели старши комисар Петър Коцин

„ Така мощно думна - какво беше това знамение, не знам. Сега чух, че е метеор - от ония части. Рекох си, че паднаха извънземни и че ще ни затрият “, споделя и Митка Аврамова.

В прилежащото село Покрайна огненото небесно тяло изплашило както хората, по този начин и животните . „ Вътрешната врата изтропа и все едно, че падна бомба. Помислих дали се не взриви нещо някъде. Кученцето скочи на крайници и то като мен гледаше уплашено “, споделя и Пламен Антов.

Защо хората са чули гърмеж и екот - вижте обяснението

В самия Видин се разтресли високите етажи. „ Питах комшиите дали няма земетресение. Казаха, че също са чули гърмежа, само че никой нищо не е видял. След това разбрахме, че нещо е паднало “, споделя Николай Щирков.

„ В града особено, като стане подобен гръм, човек всичко може да си намерения - и кола може да се е взривила, и случай някакъв може да е станал. Всякакви престъпни закононарушения има “, твърди Марио Димитров.
От полицията успокоиха, че става дума за естествено събитие без последици и все още в региона е умерено.

Метеоритът, прелетял над България, е с размерите на дребна топка, посочи той

„ Още нощес бяха мобилизирани всички налични сили в региона да търсят потърпевши хора, вероятно зародили пожари. Нямаше сигнали за вреди. На разнообразни места по друг метод се е чуло, с друга мощ, допустимо е да има изплашени хора “, изясни ст. комисар Петър Коцин, шеф ОДМВР-Видин.

Данните и от румънска страна час преди среднощ са били, че се касае за естествено събитие. „ Най-важното, че сме живи и здрави и няма пакости тука в селото “, счита Герасим Янков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР