Във видинско село толкова много се краде, че дори къщата

...
Във видинско село толкова много се краде, че дори къщата
Коментари Харесай

Пологовни кражби във Видинско: Къща на възрастна жена остана без ограда /видео/

Във видинско село толкоз доста се краде, че даже къщата на стара жена остана без оградна мрежа, оповестява Нова телевизия. Изоставените къщи пък за денонощие могат да са изравнени със земята, а от тях се взима първо покъщнината и по-късно керемидите, тухлите и кабелите. Крадците са безпощадни и към ТИР-вете, които стопират там за отмора и взимат товара от тях.
77-годишната Иванка от видинското село Медовница вижда разграденият двор преди седмица, когато се прибрала в бащината си къща.
„ Тук са отрязали и оня клон, с цел да могат да смъкват мрежата. Тя беше остаряла, само че можеше да изкара и още, тъй като не е от тънките “, демонстрира вредите Иванка Александрова.
Според дамата липсват към 90 метра мрежа. Това обаче не е първото посягане в нейния дом.
„ Идвам си, март месец някъде беше, и нямаше един здрав прозорец. Те не отиват със специфична цел, а като влязат - каквото очите им видят “.
Откраднали даже решетките на къщата ѝ.
„ Страх ме е, тъй като веднъж бяха разрушили решетката. Тогава имаше катанец и бяха влизали от мазето до тавана и всичкият бакър беше взет “.
В съседство е родната къща на чичото на Иванка. Продадена е, само че по-късно изоставена и разграбена. Тези, които крадат си имат скица за деяние.
„ Най-напред са взети дъските на пода, по-късно са взети гредите. Няма ги. Виждате, че има и таван над стаите и знаете ли какъв брой летви има? А за какво са им тези летви и дъски? От дъските си вършат каруци, отопляват се”, споделя Иванка Александрова.
Отново на същата улица, друга къща преди години беше безусловно опустошена за една нощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР