Във видинския квартал "Нов път", където беше открита болестта африканска

...
Във видинския квартал "Нов път", където беше открита болестта африканска
Коментари Харесай

Свърши се! Нито едно прасе не остана във видинския квартал Нов път

Във видинския квартал "Нов път ", където беше открита заболяването африканска чума, завърши умъртвяването на свине, отглеждани в задния двор, заяви шефът на Областната дирекция по сигурност на храните Адриян Данков.
Близо 20 свине са умъртвени по човечен метод в квартала. Днес и на следващия ден не престават ограниченията против разпространяването на африканска чума по свинете в три километровата зона към огнището. Следващата седмица дейностите на институциите ще продължат в 20-километровата зона към огнището, посочи Данков.
От община Видин са уведомили кметовете и кметските наместници в 34 обитаеми места, които попадат в 20-километровата зона, за периода за непринудено кръвопролитие на домашни свине и предприемането на ограничения за преодоляване разпространяването на болестта африканска чума по свинете, осведомят от общината. Мерките са по отношение на писмо от регионалния шеф Албена Георгиева писмо до кмета на видинската община. В него са дадени инструкции за стопаните, че срокът на мярката за непринудено кръвопролитие на животните е бил до 31.07.2019 година в това число, след което, ще се пристъпи към умъртвяване на животните от специалисти на ОДБХ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР