Във Видин започва кампания за набиране на средства за 50-годишния

...
Във Видин започва кампания за набиране на средства за 50-годишния
Коментари Харесай

Зов за помощ! Събират средства за лечението на граничен полицай от Видин

Във Видин стартира акция за набиране на средства за 50-годишния Галин Пеков. Диагнозата му е страшна - "Рак на хранопровода ", с разсейки в черния дроб и в лимфните възли.
Галин работи в Гранична полиция и единствено за два месеца здравословното му положение се утежнява. В момента брачната половинка му Диляна Пекова търси способи и благоприятни условия за събиране на нужните 37 000 лв. за интервенция в клиника в Истанбул.
Тя споделя пред БНР за одисеята и пътя, който тя и болният ѝ брачен партньор извървяват от болничното заведение във Видин, минавайки през София, стигайки до клиниката в Турция. Въпреки ужасните и страшни моменти в медицинските заведения, тя не загатва имена на лекари, с цел да не ги злепоставя.
"Ако мога вярно да изтъквам докторката, която ни преглежда тогава "Я, тук има няк'ви туморчета " и на мен ми звучеше малко нереално и несериозно... Три седмици чакахме решението на Онкокомитета, който с изключение на разсейките, които са открили на скенера, записа и рак на стомаха и ни препратиха към лъче- и химиотерапия... На 3-ти юни го заведох в Александровска болница. Стоях 4 дни нам, компактно до него. Аз му бях здравната сестра, тъй като се оказа в следствие, че те нямат личен състав. После в "Исул ", докторът му е споделил в лицето, което за мен не е по никакъв начин свястно, най-малко на този стадий не беше вярно, в случай че нямаме конкретизирана диагноза, сподели му, че би трябвало да му постави стенд за 2 000 лева и ще може да си изкара рождения ден. Защото другият вид, в случай че не се постави този стенд, той няма да доживее рождения си ден “.
Диляна трескаво продължава да търси избавителна сламка и това се оказва турска клиника, която има филиали в България. Успяват да заминат в Истанбул, престоят им там е два дни. Минават на скенер, вършат се всички нужни проучвания, съветват се с трима турски лекари.
“Казват, че всеки миг може да се стигне до парализа, което ще усложни и ще понижи възможностите “.
Диляна Пекова търси способи и благоприятни условия за събиране на нужните 37 000 лв. за интервенция в клиника в Истанбул за болния си брачен партньор Галин Пеков. В неделя във фоайето на Симфониета - Видин, от 10:30 до 14:00 часа, ще се организира благотворителен базар за набиране на средства за по този начин нужната интервенция на Галин. Има и банкова сметка, в която се набират средства за интервенцията.
Банковата сметка е BG39STSA93000026177263
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР