Във Видин посрещнаха първите два автобуса с бежанци от Украйна

...
Във Видин посрещнаха първите два автобуса с бежанци от Украйна
Коментари Харесай

Във Видин посрещнаха 2 автобуса с бежанци от Украйна

Във Видин посрещнаха първите два рейса с бежанци от Украйна - от Болград и Одеса. 50 дами и деца останаха в регионалния град, където са настанени в хотели.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1846
Някои отпътуваха при познати в други обитаеми места в страната. От Областната администрация във Видин сформират указател на хора, които желаят да дават безплатно заслон на бежанците.

Даяна е от Одеса. Етническа българка е и по тази причина избира страната ни. В Украйна остават майка ѝ и брачният партньор ѝ.

Татяна е в България с двете си дъщери и внуците. Първите дни от войната слушали гърмежите, само че се надявали бързо да спрат.

Още три рейса с бежанци чакат в града в околните дни. От регионалната администрация приканиха хората, които имат опция, да приютят идващи. Област Видин има подготвеност да настани към 200 души.

" Имаме позвънявания, имаме указател, в който се записват искащите, какви са битовите условия. Наш представител посещава домовете, тъй че да може да ги настани, когато е належащо естествено ", съобщи Любен Иванов, Областен шеф на област Видин.

Бежанците живеят с вярата скоро да се приберат в родината си.

Децата, които дойдоха с групата, ще бъдат записани в детски градини и училища
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР