Във Видин е открито огнище на болестта африканска чума по

...
Във Видин е открито огнище на болестта африканска чума по
Коментари Харесай

Откриха ново огнище на африканска чума - в ромския квартал Нов път във Видин

Във Видин е намерено огнище на заболяването африканска чума по свинете в ромския квартал " Нов път ". Болестта е открита при взета проба от домашно прасе, отглеждано в по този начин наречения заден двор. Това заяви за Българска телеграфна агенция доктор Адриян Данков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) във Видин, след извършеното съвещание през днешния ден на Областната епизоотична комисия.

Информацията удостовери и регионалният шеф Албена Георгиева, която посочи, че следобяд на конференция ще бъдат оповестени ограниченията в област Видин за предотвратяване от болестта.

В петък е взета проба от болно прасе в ромския квартал " Нов път ", която се е оказала позитивна, заяви Валери Велков, шеф отдел в Областната дирекция по сигурност на храните. Прасето е умряло и е загробено. Досега проби за заболяването са изпращани в София през предходната седмица от разнообразни селища на региона, само че няма излезли позитивни резултати, заяви Адриян Данков.

В непосредственост до откритото огнище на болестта се намира една от огромните свиневъдни ферми във Видин, в която се отглеждат повече от 4000 свине.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР