Във Видин бе направен открит урок с кмета на града

...
Във Видин бе направен открит урок с кмета на града
Коментари Харесай

Направиха открит урок за историята на община Видин

Във Видин бе изработен открит урок с кмета на града Огнян Ценков. Поводът за самодейността бе 12 октомври - Денят на българката община. Събитието се организира в залата на общинския съвет.
В открития урок с кмета Огнян Ценков участваха учители и възпитаници от СУ „ П.Р.Славейков “, СУ „ Св.св. Кирил и Методий “, СУ „ Цар Симеон Велики “, ГПЧЕ ’’Йордан Радичков’’, ППМГ ’’Екзарх Антим I”, ПГ ’’Проф. доктор Асен Златаров”, ПТГ ”Васил Левски”, ПГТ ‘’Михалаки Георгиев’’ и ПГСС „ Г.М.Димитров “, гр.Дунавци. На събитието участваха ръководителят на Общинския съвет Генади Велков, заместник-кметът Венци Пасков, специалисти от Регионалното ръководство на образованието.
Ценков приветства учениците: ”За мен е чест да ви посрещна в постройката на Община Видин през днешния ден, когато означаваме нашия празник. Той се трансформира в една хубава традиция и придобива все по-голяма известност с реализирането на разнообразни начинания от локално и национално значение.
Целта е да се насочи вниманието към работата на локалната власт, постигането на по-добро схващане за ролята й в развиването на обществото, за стимулиране на по-активно гражданско присъединяване в процесите на ръководство на локално ниво”.
След това кметът на Общината предложения всички присъстващи да прегледат изложбата под наслов „ Благодетелите на Видин, определени за почетни жители през интервала 1886-1945”, отдадена на деня на българската община. Кратко изложение за живота и делото на видинските благодетели направи Христина Кирилова, специалист в Регионалния исторически музей.
Ирена Гъркова, преподавател по история в СУ „ Цар Симеон Велики “, откри урока и срещна учениците с историята на Видинската община. Огнян Ценков и Генади Велков приказваха за мястото и ролята на органите на локалното самоуправление и дадоха потребна информация на младежите.
А те бяха любопитни да научат повече неща и сложиха на кмета доста въпроси, свързани с развиването на стопанската система, транспортната инфраструктура, образованието, туризма и опазването на културно-историческото завещание на града ни.
Огнян Ценков подчертава върху прозрачността на ръководството и доверието, с което се употребява кметската институция във Видин. Той отговори и на въпрос за осъществяването на значимите за града планове. Учениците се интересуваха още по какъв начин Общината се оправя с казуса с бездомните кучета.
Ползването на спортните обекти също бе тематика на разговора в открития урок. Ценков пожела на младежите да бъдат здрави, да се осъществят сполучливо и да следват образеца на почетните жители на Видин. Накрая всички възпитаници си направиха фотоси за спомен с кмета на община Видин.
На 12 октомври бе разгласен и Ден на отворените порти. Още една самодейност, обвързвана с празника, бе осъществяването сега или в границите на работния ден на услуги, които се оферират като елементарни. Гражданите бяха обслужвани от чиновниците в Информационния център бързо и качествено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР