Във видеото, чиято автентичност не е потвърдена, се вижда тъмен

...
Във видеото, чиято автентичност не е потвърдена, се вижда тъмен
Коментари Харесай

“Добре дошли в ада”: Пригожин се появи? frognews.bg

Във видеото, чиято достоверност не е доказана, се вижда мрачен контур с шапка и се чува глас, еднакъв с този на Пригожин. Твърди се, че от Вагнер ще образоват беларуската войска. Собственикът на ЧВК “Вагнер ” приказва на навалица от мъже като им споделя, че армията им няма да се върне в Украйна и ще стане беларуска войска.

 

Prigozhin spoke to the mercenaries of PMC " Wagner " in Belarus

" Now what is happening at the front is a disgrace in which we do not need to participate. And wait for the moment when we can prove ourselves to the fullest. That is why it has been decided that we will stay here in…
— NEXTA (@nexta_tv)
Видеото приключва с глас, който споделя на британски “Добре пристигнали в пъкъла ”. Смята се, че този глас принадлежи на заместникът на Пригожин, Дмитрий Уткин, който се зарича, че това “не е краят ”. 

 

Припомняме, че всичко се случи след опита за протест на армията на Пригожин в края на юни, случил се след месеци напрежение с управлението в Министерството на защитата. Освен това дейностите на “готвача на Путин ”, както е прочут Пригожин, последваха и ясна поръчка, че частните военни организации ще влязат под крилото на съветското МО. Единствено Пригожин отхвърли да се подчини. 

 

На към 100 км от Москва обаче Пригожин и армията му стопираха своя “поход за правдивост ” след договаряния с беларуския президент Александър Лукашенко, който подписа договорка с Пригожин и им предложи заточение в Беларус. Именно там се смяташе, че се намира Пригожин, само че наскоро самият Лукашенко съобщи, че притежателят на “Вагнер ” е в Санкт Петербург и пътува свободно.

 

Оттогава има спорни известия за местонахождението на Пригожин.

Миналата седмица Кремъл заяви, че притежателят на Вагнер е бил в Москва на 29 юни, където се е срещнал с съветския президент Владимир Путин дружно с другите полеви командири на Вагнер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР