Във видеообръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски призова за

...
Във видеообръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски призова за
Коментари Харесай

Зеленски отново призова НАТО да предостави оръжия на Украйна

Във видеообръщение тази нощ украинският президент Володимир Зеленски прикани за следващ път държавите-членки на НАТО да дават оръжие на Украйна. Според него страната му се нуждае едвам от 1 процент от танковете и самолетите на Алианса.

„ Каква е цената на нашата сигурност ли? Съвсем съответна е и се състои бойни самолети, танкове, противовъздушни системи, противокорабни оръжия. Това е нещо, което нашите сътрудници имат. Това е нещо, което просто натрупа прахуляк там. Тези оръжия са нужни освен за свободата на Украйна, само че и за свободата на Европа ", акцентира той и добави, че страната му чака към този момент 31 дни. " Кой командва евроатлантическата общественост? Наистина ли това е Москва? Заради това че всява боязън? ", сподели още той.

Междувременно през вчерашния ден президентът на Украйна беседва с полския президент Анджей Дуда и изрази отчаяние, че изтребители съветско произвеждане в Източна Европа към момента не са били трансферирани на Украйна.

Освен това Зеленски написа в своя профил в Twitter, че е имал градивен диалог с премиера Кирил Петков.

„ Имах градивен разговор с премиера Кирил Петков. Информирах за хода на противодействието ни на съветската експанзия. Обсъдена беше сериозната филантропична обстановка в украинските градове и села. Трябва дружно да спрем филантропичната злополука “, написа Зеленски за диалога си с Кирил Петков.

Had a constructive conversation with Prime Minister. Informed about the course of counteraction to aggression. The critical humanitarian situation in cities and villages was discussed. We have to stop the humanitarian catastrophe together!
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР