Във вестниците прочетох, че заради натиска две български банки са

...
Във вестниците прочетох, че заради натиска две български банки са
Коментари Харесай

Висш ръководител на ЧЕЗ: Може всичко да отиде на вятъра

" Във вестниците прочетох, че поради натиска две български банки са се отдръпнали. Става дума за напън от българското държавно управление. Ако това в действителност е правилно, аз се притеснявам, че всичко ще отиде напразно. "

Това декларира в изявление за Българското национално радио ръководителят на Надзорния съвет на чешката група ЧЕЗ Вацлав Пачеш.

В диалога с Марта Младенова той декларира още, че министър председателят Бойко Борисов не желае ЧЕЗ да работи в страната. Българската компания " Инерком ", с която има подписан контракт за част от българския бизнес на чешката компания, може да не успее да заплати договорката, изключително след приключването на документ, обвързван точно с финансирането й, добавя той.

Пачеш удостоверява и догатките, че персонално министър председателят на Андрей Бабиш има спор с управлението на ЧЕЗ и евентуално откакто той затвърди позициите си ще бъде отхвърлен от чешкия министър-председател.

Шефът на надзора на компанията удостоверява и това, че е в ход вътрешно следствие от кое място е изминал към българското държавно управление конфиденциален документ, " в който се съдържа информация за финансовите институции, които биха обезпечили заем за " Инерком ", с цел да закупи активите на ЧЕЗ ".

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (95)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР