Във версията за предварителен преглед на бе добавена технологията VSR

...
Във версията за предварителен преглед на бе добавена технологията VSR
Коментари Харесай

Ето как може да бъде включена функцията за подобряване на видеото в браузъра Microsoft Edge

Във версията за прелиминарен обзор на бе добавена технологията VSR (Video Super Resolution), която дава опция за увеличение на разграничителната дарба на видеоклиповете в действително време -докато потребителят ги гледа. Тя може да се употребява от притежателите на устройства с видеокарти както на Nvidia, по този начин и на AMD.

Освен че усъвършенства картината, функционалността отстранява артефактите и прави нечетливия текст по-четим. Но тази потребна функционалност има редица ограничавания. Първо, тя не работи с всички графични адаптери – измежду съвместимите модели разработчиците означават семейството NVIDIA GeForce RTX (серии 20, 30 и 40), както и AMD Radeon RX 5700-7800. На второ място, VSR усъвършенства видеата с разграничителна дарба не по-висока от 720p и не по-ниска от 192 пиксела по широчина или височина. Трето, не може да се усъвършенства наличие с DRM отбрана (напр. Netflix). Освен това нововъведението работи единствено в случай че устройството е обвързвано към интернет.

Освен това си коства да се означи, че сега актуализацията по дифолт е задействана единствено при 50% от потребителите. Въпреки това е допустимо независимото й активиране. Ето по какъв начин може да стане това:

Стартираме браузъра Edge В адресния ред вкарваме edge://flags/#edge-video-super-resolution Избираме параметъра Enabled и рестартираме браузъра

Ако компютърът е оборудван с подобаващата видеокарта в адресния ред се появява иконката HD. Кликването върху нея задейства или дезактивира новата функционалност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР