Във великотърновското село Арбанаси днес беше поставен абсолютен рекорд, който

...
Във великотърновското село Арбанаси днес беше поставен абсолютен рекорд, който
Коментари Харесай

Най-голямата българска сватба кандидатства за Гинес

Във великотърновското село Арбанаси през днешния ден беше подложен безспорен връх, който евентуално ще бъде вписан и в книгата на Гинес - над 4500 души от цялата страна се събраха и станаха част от най-голямата женитба. Събитието ще бъде запомнено поради концепцията - хиляди съидейници дружно да пресъздадат старите български обичаи, оповестява Българска национална телевизия.

Изключително зрелищната беше и организация - младоженците и всички посетители, облечени в достоверни национални носии, седнаха на софра от бели месали дълга километър и половина, ситуирана на живописните поляни край селото.

Традицията повелява тежката българска женитба да почва с наддаване и крадене на булката. Младоженците Георги Георгиев от Луковит и Ива Янчева от Бургас се венчаха в храма на един от манастирите в Арбанаси, а след това си споделиха „ Да " и пред хилядите посетители, които ги посрещнаха на поляните край селото.

На събитието участва нотариус, който удостовери съществуването на рекордния брой сватбари. Над двеста фолклорни състава от цялата страна поздравиха младоженците, които посрещнаха гостите с фасул сервиран в глинени паници, върху бели месали на земята.

Инициаторите на събитието от Сдружение „ Лудогорение " обявиха, че има десетки искащи влюбени двойки от цялата страна, които мечтаят за достоверна българска женитба като тази.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР