Във Великобритания здравите на възраст от 12 до 17 години

...
Във Великобритания здравите на възраст от 12 до 17 години
Коментари Харесай

Препоръчват по-дълго изчакване за ваксина след прекаран COVID-19 при деца от 12 до 17 г.

Във Англия здравите на възраст от 12 до 17 години бяха посъветвани да изчакат 12 седмици след заразяване с Covid-19, преди да им бъде сложена ваксина.

От Агенцията за здравна сигурност оповестиха, че смяната е превантивна мярка против дребен риск от инфектиране на сърдечния мускул. Учените и медиците, които поучават държавното управление за имунизациите, предложиха в понеделник интервал от 12 седмици сред първа и втора ваксина за 16- и 17-годишните.

Сега те трансформираха съвета и за изчакване сред заразяване и имунизиране също на 12 седмици, тъй като има доказателства, че този интервал ще понижи риска от миокардит, въпреки и да се счита, че той е най-малък. Данните демонстрират, че са вероятни единствено девет случая на един милион сложени дози. Регистрираните до момента случаи на миокардит са били много слаби и децата бързо са се възстановили след лекуване.

По-дългият интервал обаче не важи за деца със съществени здравословни проблеми или които живеят с уязвими по-възрастни хора. На децата сред 12 и 15 години към този момент се предлага единствено една доза ваксина. 16- и 17-годишните могат да получават и втора. До момента половината от 16- и 17-годишните са имунизирани с първа доза, както и близо една трета от тези на 12 до 15 години.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР