Във Великобритания темпото на покачване на цените е намаляло с

...
Във Великобритания темпото на покачване на цените е намаляло с
Коментари Харесай

Поевтиняването на петрола забави ръста на цените във Великобритания

Във Англия темпото на повишаване на цените е намаляло с лекото поевтиняване на петрола, само че повишаването на живота остава покрай най-високото равнище за последните 40 години.

Инфлацията през ноември на годишна база е спаднала на 10,7% от 11,1% през октомври основно от рухването на цените на петрола, само че това не се е усетило осезателно, поради покачването на цените на алкохола по заведенията, демонстрира статистиката.

Някои анализатори считат, че по-ниския % през ноември демонстрира, че инфлацията е достигнала своя връх и стартира развой на закъснение на растежа на цените.

Инфлацията е мярка за разноските за живот и с цел да бъде изчислена Службата за национална статистика следи цените на стотици всекидневни артикули, известни като „ кошница на потребителя “.

По-ниската инфлация не значи, че цените на стоките ще се намалят, а просто, че те стопират да се повишават толкоз бързо.

Основната причина за намаляването на темповете на инфлация сред октомври и ноември е спадането на цените на бензина и дизела.

Междувременно цените на храните не престават да порастват, годишната инфлация при тях доближи 16,5% - най-високата от 45 години насам.

Въпреки някои обнадеждаващи сигнали икономистите са надалеч от прогнози за усъвършенстване и не престават да предизвестяват за тежката зима, която чака хората, които изнемогват с увеличаващите се разноски, в това число за храна и сила.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР